Utsikt över Helsingborg

Logga in

Användarnamn
Lösenord
Glömt ditt lösenord?
Logga in som gäst

Publika nyheter

Ny reviderad upplaga av boken Strategisk kommunikation  (2014-01-10)

Den andra upplagan av Strategisk kommunikation har just publicerats av Studentlitteratur. Boken, som är skriven av professorerna Jesper Falkheimer och Mats Heide, har fått ett stort genomslag i olika kommunikationsutbildningar samt hos praktiker. I boken tas ett samlat grepp om det snabbväxande kunskapsområdet strategisk kommunikation, dvs. organisationers medvetna kommunikationsinsatser för att nå sina övergripande mål. Boken gavs först ut 2007 och i denna andra upplaga har innehållet reviderats och utökats. Bland annat finns två nyskrivna kapitel om kommunikations- och strategiteori samt diskussioner kring sociala mediers betydelse. 

Terminsstarten 2013  (2013-09-02)

1,2 miljoner till forskning inom besöksnäringen  (2012-12-07)

Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond BFUF delar ut 7 miljoner kronor till forskning som avser att utveckla besöksnäringen.

Institutionen för Service Management får 1,2 miljoner kronor för att studera nyckelindikatorer inom besöksnäringen.

Forskningen inriktas på två huvudfrågor:
1. Vilken anpassningsbarhet finns inom turismbranschen, bland olika turisttyper och inom olika branscher som är kopplad till turismbranschen.
2. Vilka marknader är specifikt lönsamma, och för vilka segment skulle intäktsoptimering vara speciellt meningsfullt?

Läs mer.

Sveriges första professor i strategisk kommunikation  (2012-11-07)

Studenter, forskare och biskopen i samtal om sociala medier  (2012-05-11)

Missade du samtalet om sociala medier som gick under temat "Syns du så finns du"? Nej, det gjorde du inte. Det går nämligen hur bra som helst att se paneldebatten i efterhand. Läs mer.

Service Management söker två doktorander  (2012-05-08)

Nu finns det två doktorandtjänster i tjänstevetenskap att söka på Institutionen för Service Management. Sista ansökningsdag är 4 juni.

Tjänstevetenskap är ett tvärvetenskapligt forskningsområde. Det fokuserar på tjänster och deras koppling till ekonomiska, kulturella och sociala processer.

Här kan du läsa mer

Lek får barn att närma sig den gröna tallriken  (2012-04-24)

Ett gäng förstaklassare, två studenter i livsmedelsteknik och en drös färgglada frukter. Det är formeln som ska ge svaret på frågan: kan lek få barn att tycka om frukt och grönsaker? Läs mer.

38 procent fler sökte till Campus utbildningar  (2012-04-20)

Söktrycket till Campus Helsingborgs utbildningar fortsätter att öka. Det totala antalet sökande har ökat med 38 procent, och antalet förstahandssökande med 44 procent. Det kan jämföras med det nationella söktrycket som ökat med tre procent. Läs mer.

Ny programledare ser fördelarna med Helsingborg  (2012-04-18)

Hallå där Thomas Jonsson, ny programledare för LTH Ingenjörshögskolans tre utbildningar i byggteknik. Läs hela intervjun.

Ingenjören Viktor vann en hållbar vinst  (2012-04-17)

Hallå där Viktor Stojanovski, andraårsstudent på Byggteknik: väg- och trafikteknik, som precis tog hem vinsten i tävlingen Skanska Sustainable cities challenge. Läs intervjun.

En flygande start för inkubatorn Think  (2012-03-29)

Starka känslor och en, bokstavligt talat, flygande start. I dag invigdes Campus nya granne: nordvästra Skånes första inkubator Think. Läs mer.

Vänner till Campus samlas för en offensiv  (2012-03-27)

Bakom stilla kulisser pågår just nu en kraftsamling; föreningen Campus Helsingborgs vänner mobiliserar sig för en stor, offensiv satsning. I frontlinjen hittas Ulf Strömqvist, styrelseproffs och rikskänd PR-man. Läs mer.

Öppet hus öppnade upp för frågor och svar  (2012-03-26)

Den 22 mars slog Campus Helsingborg åter upp dörrarna för nyfikna aspiranter under 2012 års Öppet hus. "Det blev en lyckad dag med härlig stämning. Det känns verkligen som att jag har gjort nytta och hjälp någon välja sin utbildning och framtid", konstaterade Mohammed Taha, 21, som var studentambassadör för järnvägsingenjörerna. Läs hela artikeln, som skrivits av vår studentambassadör Amina Korlat.

Författare och filmer har intagit Sveriges turism  (2012-03-16)

Carina Sjöholm är aktuell med boken Litterära resor – turism i spåren efter böcker, filmer och författare. Läs mer.

Högskoleingenjörer prisades för uppsatser  (2012-03-16)

Nyligen premierades 2011 års bästa examensarbeten från LTH Ingenjörshögskolan på Campus Helsingborg. Läs mer.

Välkommen till Mitt Campus!

Campus Helsingborgs intranät för studenter och anställda.

Som inloggad i Mitt Campus kan du bland annat arbeta med filer i din hemkatalog, hämta ditt schema, arbeta med publikationer och konvertera dokument till PDF-filer.

I Mitt Campus finner du även övrig generell information om Campus Helsingborg, t.ex. kontaktinformation, öppettider, information om IT-verksamheten mm.

Observera att du måste vara student eller anställd på Campus för att kunna logga in.

Campus i media

Studentkalendarium

Campus Helsingborg, Box 882, 251 08 Helsingborg. Telefon: 042-356500, Fax: 042-356585, ver: 1.1.18.591, Sessioner: 28